Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szpinakowa z twarogiem oraz salsą z ogórka, rzodkiewki i oleju kokosowego

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak baby świeży 50 g
pomidorki cherry 15 sztuk
ogórek świeży 1/2 sztuki
rzodkiewka 6 sztuk
ocet balsamiczny 1,5 łyżki
sól
twaróg 100 (chudy)
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szpinakowa z twarogiem oraz salsą z ogórka, rzodkiewki i oleju kokosowego

Szpinak układamy na dużym talerzu. Na nim kładziemy przekrojone na cztery części pomidorki cherry. Twaróg rozkruszamy na sałatkę.

Ogórka i rzodkiewkę siekamy w bardzo drobną kostkę, im mniejsza tym lepsza. Mieszamy wszystko razem z solą, pieprzem i olejem kokosowym (jeśli jest w formie stałej, należy włożyć słoik do ciepłej wody, żeby uzyskać płynną konsystencję). Salsę wykładamy na sałatkę. Wszystko polewamy octem balsamicznym.

Gotową sałatkę należy spożyć od razu po przygotowaniu, wówczas smak i jędrność warzyw jest najlepsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 25.02.2014 21:36
Bardzo smacznie wygląda!
Rycerz
Rycerz 03.01.2014 20:38
Pysznośći!
adelajda 10.12.2013 08:41
moje smaki !!!
Alex_M 02.12.2013 09:34
świetna sałatka :)
Lis 01.12.2013 23:56
Bardzo smaczna sałatka
marcia7 01.12.2013 13:09
bardzo ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak