Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szpinakowa z bobem, smażoną cukinią i bekonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak baby 250 g
bekon 150 g
bób 200 g
papryka żółta 1 duża
czosnek 1 ząbek
olej
przyprawa do zup
rukola garść
cukinia 1 średnia
Cebulka perłowa marynowana Smak do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szpinakowa z bobem, smażoną cukinią i bekonem

Szpinak i rukolę opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub dokładnie osączyć.
Ugotować bób, odcedzić, zahartować zimną wodą i pozostawić do ostygnięcia - obrać z łupinek.
Plasterki bekonu pokroić w duże kawałki lub porozrywać palcami, usmażyć na odrobinie oleju, zdjąć z patelni, a na tym samym tłuszczu podsmażyć plasterki cukinii.
Żółtą paprykę pokroić w paseczki, dodać do szpinaku razem z bobem i marynowaną cebulą.
Dołożyć usmażony bekon i cukinię.
Ząbek czosnku wycisnąć, połączyć z łyżką oleju i odrobiną płynnej przyprawy do zup - dodać do sałatki, doprawić całość solą i pieprzem - wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 19.01.2013 14:23
Fantastyczne połączenie składników
Gracer 19.01.2013 14:16
rewelacyjnie wygląda, super
miszelka 19.01.2013 13:01
bardzo apetyczna
jasiek 19.01.2013 12:54
wygląda rewelacyjnie i tak kolorowo
mysza75 19.01.2013 12:37
trafiłaś w moje gusta, takie sałatki uwielbiam :-)
Vanilla
Vanilla 19.01.2013 12:36
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak