Sałatka szparagowa z kiełbasą chorizo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białych i zielonych szparagów

    400 g
  • oliwek bez pestek

    80 g
  • mix sałat wedle uznania

    - -
  • pomidorów concasse

    50 g
  • pokrojonej w drobną kostkę szalotki

    1 sztuka
  • octu winnego

    1 łyżka
  • oliwy z oliwek

    2 łyżki
  • miodu

    1 łyżeczka
  • solil czosnkowej Prymat

    1 sztuka
  • chorizo

    100 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • cukier

    - -
  • parmezan

    40 płatki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szparagi umyć, obrać i ugotować każdy rodzaj oddzielnie we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Po ugotowaniu szparagi wystudzić, przekroić wzdłuż na pół i pokroić na kawałki. Kiełbasę chorizo pokroić w cienkie plasterki, lekko podsmażyć. Oliwki przekroić na pół, szalotkę pokroić w drobną kostkę. Ocet winny wymieszać z oliwą, szalotką i solą czosnkową.
Szparagi, sałatę, kiełbasę chorizo, pomidory concasse i oliwki ułożyć na półmisku, skropić sosem i posypać płatkami parmezanu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
arbuzowo 19.05.2013 19:22
bardzo fajny przepis - uwielbiamy sałatki z chorizo
Cikakameku 29.07.2012 22:09
ciekawe
Magda60 18.07.2012 18:13
dobre
Magda60 18.07.2012 18:13
dobre
Barbara29 22.04.2012 10:41
Wyglada apetzcynie
puellae90 25.07.2011 12:03
Spróbuje zrobić
puellae90 24.07.2011 10:58
Może być dobre
AgaS10 27.01.2011 14:05
Ja też lubie szparagi ale gdzie kupić taka kiełbasę?:)
szajba2 12.12.2010 14:09
o nie znowu szparagi
patusia 24.11.2010 03:13
Apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat