Sałatka szopska

Sałatka szopska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2 strąki
  • pomidor

    4 szt
  • cebula

    1 szt
  • ogórek sałatkowy

    2 szt
  • ser feta

    10 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sałatka szopska

Paprykę oczyścić z nasion, opłukać, pokroić w półpierścionki, pomidory i ogórki po obraniu ze skórki w plasterki, a cebulę w piórka. Paprykę, pomidory i ogórki ułożyć na talerzu, posypać cebulą i pokruszonym serem. Tuż przed podaniem polać olejem, doprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz papryką słodką Prymat. Podawać z kanapkami z wędliną lub kurczakiem z rożna.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

berys18 13.04.2015 07:23
same witaminy
Niunia 16.03.2013 19:22
mniam pycha ta sałatka
jolita 09.06.2011 08:35
mniam
Tika4444 20.04.2011 07:52
ciekawy przep[is, uwielbiam fetą
Tika4444 20.04.2011 07:52
ciekawy przep[is, uwielbiam fetą
novita26 27.03.2011 09:19
robie podobną sałątkę
jasiek 14.02.2011 22:32
wczoraj zrobiłem identyczną
jasiek 13.02.2011 02:34
znam i lubię
szajba2 08.01.2011 13:18
feta mnie odstrasza
Babciagramolka 20.12.2010 17:04
Papryka to samo zdrowie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat