Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szopska

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
pomidory 2 sztuki
ogórek gruntowy 2 sztuki
cebula 1 sztuka
ser feta 10 dkg
zielona pietruszka 4 łyżki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżki
pieprz
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szopska

Paprykę umyć, ułożyć na blaszce piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut, w połowie pieczenia obrócić na drugą stronę.
Upieczoną paprykę, włożyć do foliowego woreczka, odłożyć na parę minut.
Obrać ze skórki, pozbawić nasion, pokroić w kostkę.
Umyte, osuszone pomidory pokroić w cząstki.
Ogórka nie obierać, umyć, pokroić w kostkę , cebulę drobno posiekać.
Ser pokroić w kostkę.
Wymieszać warzywa z serem, skropić sokiem i oliwa, doprawić pieprzem i ewentualnie solą ( ser jest słony z solą należy uważać).
Posypać posiekaną zieloną pietruszką.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.07.2015 16:40
pyszna sałatka;)
Benita 07.07.2015 23:37
Bardzo apetyczna sałatka
Bernadeta1 07.07.2015 16:41
bardzo lubię takie sałatki, smaczne
Renataj 07.07.2015 14:12
Smakowity widok - warto wypróbować:)
Renata9 07.07.2015 10:33
Świetna sałatka i na pewno bardzo smaczna :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak