Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka szefa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 250 g
kabanos 150 g
korniszony 100 g
oliwki zielone Smak 50 g
por (biała część) 1 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
majonez 4 łyżki
śmietana 18 proc 4 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżki
sól i pieprz do smaku

Porada

-Najlepiej użyć drobnego makaronu i cienkich kabanosów drobiowych. -Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka szefa

Kroki postępowania

1
1. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy i przelewamy dokładnie zimną wodą. Kabanosy drobno kroimy, oliwki i korniszony kroimy w plasterki, a por w półplasterki. Wrzucamy do miski.
Krok 1 - Sałatka szefa foto
2
2. Dodajemy makaron oraz odsączone z zalewy kukurydzę i groszek.
Krok 2 - Sałatka szefa foto
3
3. Majonez, śmietanę oraz kurkumę mieszamy ze sobą dokładnie w osobnej misce. Wlewamy do pozostałych składników. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Sałatka szefa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.03.2015 10:45
Pyszna sałatka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak