Sałatka szefa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron

    250 g
  • kabanos

    150 g
  • korniszony

    100 g
  • oliwki zielone Smak

    50 g
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez

    4 łyżki
  • śmietana 18 proc

    4 łyżki
  • kurkuma mielona

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka szefa foto
1. Makaron gotujemy al'dente. Odcedzamy i przelewamy dokładnie zimną wodą. Kabanosy drobno kroimy, oliwki i korniszony kroimy w plasterki, a por w półplasterki. Wrzucamy do miski.
Krok 2 - Sałatka szefa foto
2. Dodajemy makaron oraz odsączone z zalewy kukurydzę i groszek.
Krok 3 - Sałatka szefa foto
3. Majonez, śmietanę oraz kurkumę mieszamy ze sobą dokładnie w osobnej misce. Wlewamy do pozostałych składników. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem według uznania i jeszcze raz dokładnie mieszamy.
Justi2401
-Najlepiej użyć drobnego makaronu i cienkich kabanosów drobiowych. -Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 01.03.2015 10:45
Pyszna sałatka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat