Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 100 gram
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
pomidory suszone Smak 20 sztuk
kapary całe Smak 4 łyżeczki
papryczka peperoni z octu 1 sztuka
ocet balsamiczny
oliwki 10 z migdałami

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śródziemnomorska z tuńczykiem na ostro

Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Całe oliwki z migdałami kroimy na połówki. Wrzucamy do miski. Mieszamy z kaparami i roszponką. Dodajemy do smaku ocet balsamiczny oraz zioła: bazylię i oregano. Pozostawiamy na około 10 minut.

Siekamy 1 większą papryczkę peperonii z octu. Mieszamy z tuńczykiem.
Na talerz układamy roszponkę z dodatkami, następnie na wierzch kładziemy przygotowanego łososia. Posypujemy świeżo startym pieprzem.

Najlepiej smakuje ze świeżo upieczonymi grzankami, na oliwie z ziołami.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lara 12.08.2013 19:57
bardzo dobra sałatka
kuklik 09.04.2013 09:58
idealna kolacyjka
idealme 22.03.2013 20:40
bardzo smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak