Sałatka słodko-ostra z grillowanym łososiem i rukolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Sałatka słodko-ostra  z grillowanym łososiem i rukolą i sosem francuskim.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

składniki

  • Sałata RUKOLA eisberg

    ½ opakowania
  • filet z łososia

    400 g
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

  • kukurydza w puszce

    ½
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

sos

  • sos grecki Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    3 łyżki
  • oliwa

    3 łyżki

do dekoracji

  • Pestki granatu

  • Jabłuszka kaparowe Smak

  • suszona żurawina

opcjonalnie

  • sok pomarańczowy

    4 łyżki
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosu dokładnie wymieszać i odstawić na 10 minut.

Filet z łososia umyć, osuszyć i przyprawić. Grillować ok. 10 minut, po czym lekko go ostudzić i podzielić na mniejsze części.

Rukolę umyć, wymieszać z kukurydzą. Na sałacie ułożyć cząstki łososia, dodać jabłuszka kaparowe, żurawinę i pestki granatu, całość oprószyć wyrazistym i dekoracyjnym pieprzem grubo mielonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 22.06.2017 18:31
pięknie wygląda :)
IlonaAlbertos 22.06.2017 09:50
Wygląda smakowicie. Lekka i z pewnością bardzo smaczna.
Patrycja33 16.08.2016 11:22
zdrowa I lekka w sam raz na letni obiadek
AniaHania 03.08.2016 22:24
Na pewno pyszne smakuje
tobi1989 28.07.2016 17:45
Fajne danie :)
Monika-twin 21.07.2016 16:00
Smaczna i zdrowa.
joanna30 10.06.2016 19:15
Świetna sałatka :)
mysza75 10.06.2016 10:07
jakie fajne połaczenie smaków w sałatce

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat