Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowo-ziemniaczana z fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
fasola szparagowa 10 dag
majonez 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
filety śledziowe 2-3 szt
cebula 1 szt
oregano 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowo-ziemniaczana z fasolką

Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, ostudzić, obrać, pokroić w grubą kostkę. Filety śledziowe pokroić na kawałki. Fasolkę oczyścić i ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, ostudzić. Majonez wymieszać z musztardą i szczypta cukru. Cebulę drobno posiekać. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać świeże posiekane oregano, majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 19.04.2013 08:13
bardzo lubie śledziki w sałatkach
edyta44 18.04.2013 19:44
rewelacja bardzo lubie sladzie
Iwusia 11.01.2013 23:21
zapowiada się smakowicie
pajbek 28.10.2012 22:26
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak