Sałatka śledziowa z rukolą, gotowanym burakiem i fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z matiasa marynowane w oleju

    250 gram
  • fasola biała z puszki

    1 puszka
  • rukola

    60 gram
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt
  • buraki czerwone

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • biały ocet winny

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraka dokładnie umyć i ugotować w skórce w osolonej wodzie do miękkości. Zostawić do przestygnięcia.
Śledzie moczyć przez 15 minut w zimnej wodzie. Następnie osuszyć i pokroić w paski. Dodać rukolę, odsączoną z zalewy fasolę oraz pomidorki pokrojone w ćwiartki. Buraka obrać, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Do miseczki wlać oliwę, dodać ocet winny i musztardę. Dokładnie wymieszać, dodać pieprz. Połączyć sos z sałatką.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat