Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4 sztuki
pieczarki marynowane 1 słoik
jajko 4 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
ogórki kiszone 8 sztuk
majonez tradycyjny 4 łyżki
cebula biała 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z pieczarkami

Płaty śledziowe trzykrotnie płuczemy w zimnej wodzie. Na maczamy je jeszcze dodatkowo na trzy godziny o ile są to płaty śledziowe solone. Jaja gotujemy na twardo, około 10 minut, a następnie kroimy je w kosteczkę. Z kukurydzy i groszku odlewamy zalewę. Ogórki i pieczarki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie wymienione wyżej składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy wedle gustu pieprzem.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.10.2013 21:24
Śledzia i pieczarki w jednym to jeszcze nie jadłam
berys18 20.02.2013 18:48
lubię taki sałatki
Neetka90 30.01.2013 11:34
muszę spróbować
miszelka 16.01.2013 19:20
na pewno pyszna :)
ssylwiaa 13.01.2013 15:33
świetna ;)
PaniMISIOWA 12.01.2013 20:59
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak