Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z oliwkami, burakiem i selerem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 5 szt.
buraczki konserwowe w occie 1 szkl.
seler konserwowy w occie mały słoiczek
oliwki czarne kilka szt.
oliwki zielone kilka szt.
korniszony kilka szt.
olej słonecznikowy
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z oliwkami, burakiem i selerem

Buraczki utrzeć na dowolnych oczkach. Seler odcedzić i przepłukać pod bieżącą wodą i osączyć. Filety śledziowe pokroić i paseczki, a oliwki i korniszony w plasterki. Składniki sałatki dobrze wymieszać doprawiając olejem, solą ziołową, cukrem i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 27.11.2015 01:01
dobra sałatka
Łukasz15 26.11.2015 23:08
Świetna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak