Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 4 szt
jajko 3 szt
jabłka 1 szt
ogórki konserwowe 4 szt
kukurydza konserwowa 5 łyżek
oliwki czarne Smak 20 szt
majonez tradycyjny
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z oliwkami

Śledzie wymoczyć w mleku przez 3 godziny i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Ogórki i oliwki pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. W miseczce wymieszać pokrojone składniki. Doprawić do smaku pieprzem. Na koniec dodać majonez i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 21.01.2014 10:30
takiej jeszcze nie jadłam ..smakowicie się zapowiada
fotoviderek 01.01.2014 10:25
Świetna sałatka :)
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 17:37
Ciekawe połączenie smaków.
Noruas 31.12.2013 15:49
ciekawe dodatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak