Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 500 gram
kapusta pekińska 1/2 główki
kukurydza w puszce 1 puszka
czosnek marynowany 1/2 słoiczka
majonez 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z kapustą pekińską

Filety namoczyć w wodzie z dodatkiem octu ( na 1,5 litra wody 1/4 szklanki octu), ja zaś swoje wyjęłam z zalewy i pokroiłam w paski. Do filetów dodaję poszatkowaną kapustę pekińską i marynowany czosnek pokrojony w plasterki.Kukurydzę osączam na sicie, część dodaję do sałatki, a resztę wrzucam do blendera i miksuję z majonezem i śmietaną. Sos doprawiam do smaku, polewam sałatkę i mieszam by wszystkie składniki były dokładnie pokryte sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 12.03.2014 11:02
super tak jeszcze nie jadłam
Kuchenka 12.03.2014 10:29
apetyczna :)
norweska20 12.03.2014 08:42
smaczna propozycja
Ewelina1991 12.03.2014 07:57
lubie pekinkę
Aga-25 12.03.2014 07:49
lubię takie
Agnieszka-87-25 12.03.2014 07:41
pyszna śledziowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak