Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z kalafiorem i fasolką szparagową

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt.
fasolka szparagowa 1/2 kg
płaty śledziowe 5 szt
majonez 5 łyżek
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z kalafiorem i fasolką szparagową

Wykonanie:
Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Tak samo ugotować fasolkę prawie do miękkości. Kalafior , pokrojoną fasolkę i pokrojonego śledzia wymieszać , dodać majonez z jogurtem, doprawić do smaku i posypać posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 21.06.2015 09:28
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak