Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

fasola biała z puszki 400 g
śledzie w oleju 6 filetów
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórki konserwowe 5 szt
kapary 2 łyżki
słonecznik łuskany 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieprz

Sos

musztarda 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
Tymianek suszony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa z fasolą, ogórkiem konserwowym i papryką

Śledzie osączyłem, pokroiłem w paski. Cebulę pokroiłem w kostkę, paprykę w paski, a ogórki w pół plasterki. Wymieszałem z fasolą, kaparami, słonecznikiem uprażonym na suchej patelni, dodałem natkę pietruszki.
Sos : połączyłem musztardę, oliwę, 3 łyżki wody, roztarty tymianek. Sosem polałem sałatkę, wymieszałem, doprawiłem. Przełożyłem do salaterki, posypałem natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 31.12.2017 20:30
Super zdjęcie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak