Sałatka śledziowa z fasola i pomidorem .

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola czerwona z puszki

    1/2 puszki
  • sól

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • pomidory

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pieczarki marynowane

    9 szt
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • śledzie w oleju

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie odcedzamy dobrze z oleju i kroimy bardzo drobno w kosteczkę . Cebulę także drobno siekamy. Fasolę czerwona odcedzamy na sicie dodajemy do śledzia i cebuli. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę . Pieczarki odcedzamy i kroimy w kosteczkę . Sałatkę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy majonez wymieszamy z jogurtem lub śmietaną . Wstawiamy do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 03.01.2013 20:08
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat