Sałatka śledziowa z buraczkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie marynowane

    2 szt
  • buraki czerwone

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

    2 szczypty
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 gałazka
  • marchew

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki czerwone gotujemy, używam szybkowara - jest szybciej, można nie obierać ze skórki bo później lepiej schodzi praktycznie sama. Obieramy, pozostawiamy do ostudzenia. Kroimy buraczki w kosteczkę.

Śledzie opłukujemy i kroimy również na kwadraty 2x2, mieszamy, dodajemy drobno pokrojoną cebulkę. Przyprawiamy do smaku magii w płynie i pieprzem. Schładzamy w lodówce.

Sałatka musi się przegryźć, gotowa jest następnego dnia. Posypujemy koperkiem, przybieramy np. marchewką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.03.2016 11:09
wygląda apetycznie
Bernadeta1 26.02.2016 19:08
bardzo lubię takie połączenie w sałatce, pyszna
w mojej kuchni 26.02.2016 17:05
taki śledzik można zjeść
KORAL 26.02.2016 16:46
super wygląda...
Renataj 26.02.2016 15:45
Apetycznie się prezentują:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat