sałatka śledziowa warstwowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    5 szt
  • ziemniaki

    5 szt
  • marchew

    5 szt
  • jaja

    4 szt
  • cebula biała

    4 szt
  • majonez

    1/2 słoika
  • śmietana

    1 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę ugotować, jaja ugotować na twardo. Płaty śledziowe wypłukać, osuszyć, a następnie pokroić w grubą kostkę, ułożyć je w dużym naczyniu np. brytfanka. Na płaty śledziowe należy położyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Na cebulę należy zetrzeć na tarce na grubych oczkach ziemniaki. Następnie całość warstwy ziemniaków solimy i pieprzymy. Na ziemniaki trzemy na grubych oczkach marchew i ponownie solimy i pieprzymy całą warstwę.
W osobnym garnku należy połączyć majonez i śmietanę i dobrze wymieszać. Wymieszanym sosem polewamy całość warstwy marchewki i na to na koniec trzemy na tarce o grubych oczkach jajka.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 21.03.2012 08:21
fajna
Anna138 20.03.2012 21:50
fajna
Jodaj 08.02.2012 11:06
jadłam i wiem że jest przepyszna :)
m1monika 30.10.2011 14:27
smaczna
Robert10 25.04.2011 11:08
apetycznie wygląda
tomek18 21.04.2011 18:29
przepyszna ta sałatka
Danuta_Prorok 31.03.2011 20:32
apetyczna
MAR3STA 14.01.2011 21:39
pyszna ta sałatka;)
cukiereczek 01.11.2010 07:57
Wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat