Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa dla diabetyków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

solone filety ze śledzia 4 szt
seler korzeń 1/2 sztuki
buraki 20 dag
jabłko 1 szt
ogórki małosolne 2 szt
sok z cytryny
kwaśna śmietana 20 dag
sól
pieprz
słodzik
pęczek koperku 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa dla diabetyków

Filety włożyć do zimnej wody na 2-3 godziny. Śledzie osuszyć, pokroić na małe kawałki. Seler i buraki oczyścić, opłukać ,gotować osobno (do miękkości) , odcedzić. Następnie pokroić w plasterki. Jabłka umyć , obrać, pokroić z ogórkami w słupki. Kawałki ryby przemieszać z burakami, selerem , ogórkiem i jabłkiem.
Przygotować sos:
śmietanę wymieszać z sokiem cytrynowym,solą,pieprzem i słodzikiem. Na końcu dodać drobno posiekane jajko na twardo i koperek, przemieszać. Sosem równomiernie polać sałatkę śledziową. Gotowe danie podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak