Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa

5.0
(55)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pamiętacie prywatki czy imieniny u cioci w latach '90? To właśnie sałatka śledziowa z niniejszego przepisu, obowiązkowo pojawiała się na stołach, zaraz obok "zimnych nóżek", czy pasztecików mięsnych z czerwonym barszczem. Koniecznie przenieście się w podróż sentymentalną i przygotujcie sałatkę śledziową. Smaczego!

Składniki:

Składniki:

filety śledziowe 300 g
groszek konserwowy 100 g
kukurydza konserwowa 100 g
ogórki konserwowe Smak 4 sztuki
cebula pokrojona w kostkę 1 sztuka
szara reneta 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Sos:

majonez 4 łyżki
kwaśna śmietana 1 szklanka
Szczypiorek liofilizowany Prymat 1 łyżka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyżka
przyprawa do potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa

Sposób przygotowania:  

1. W misce łączymy majonez  z musztardą, śmietaną, szczypiorkiem, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i schładzamy. 

2. Do dużej miski wkładamy wszystkie składniki sałatki: pokrojone w kostkę filety śledziowe, kukurydzę i groszek bez zalewy, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, zalewamy sosem, obraną i pokrojoną w kostkę szarą renetę oraz dwa jajka ugotowane na twardo.

3. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. 

 

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak