Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
3 - 4

Pamiętacie prywatki czy imieniny u cioci w latach '90? To właśnie sałatka śledziowa z niniejszego przepisu, obowiązkowo pojawiała się na stołach, zaraz obok "zimnych nóżek", czy pasztecików mięsnych z czerwonym barszczem. Koniecznie przenieście się w podróż sentymentalną i przygotujcie sałatkę śledziową. Smaczego!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety śledziowe

    300 g
  • groszek konserwowy

    100 g
  • kukurydza konserwowa

    100 g
  • ogórki konserwowe Smak

    4 sztuki
  • cebula pokrojona w kostkę

    1 sztuka
  • szara reneta

    1 sztuka
  • jajko ugotowane na twardo

    2 sztuki

Sos:

  • majonez

    4 łyżki
  • kwaśna śmietana

    1 szklanka
  • Szczypiorek liofilizowany Prymat

    1 łyżka
  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka
  • przyprawa do potraw Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sposób przygotowania:  

1. W misce łączymy majonez  z musztardą, śmietaną, szczypiorkiem, doprawiamy do smaku przyprawą uniwersalną i schładzamy. 

2. Do dużej miski wkładamy wszystkie składniki sałatki: pokrojone w kostkę filety śledziowe, kukurydzę i groszek bez zalewy, ogórki konserwowe pokrojone w kostkę, zalewamy sosem, obraną i pokrojoną w kostkę szarą renetę oraz dwa jajka ugotowane na twardo.

3. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. 

 

 

 

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat