Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa „pod pierzynką”

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie w oleju 1 wiaderko
marchew 5 sztuk
cebula 1 sztuka
groszek konserwowy 1 puszka
jabłko 1 sztuka
majonez 1 szklanka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa „pod pierzynką”

Kroki postępowania

1
Filety kroimy w drobną kostkę, dodajemy pokrojoną, ugotowaną marchewkę, cebulę i jabłko. Dosypujemy groszek konserwowy. Całość mieszamy z majonezem, jednocześnie doprawiając wedle smaku.
Krok 1 - Sałatka śledziowa „pod pierzynką” foto
2
Przekładamy do salaterki, a wierzch przykrywamy „pierzynką” z gęstej śmietany. Posypujemy szczypiorkiem i ozdabiamy według gustu i okazji (np. na święta Bożego Narodzenia marchewka w kształcie gwiazdek).
Krok 2 - Sałatka śledziowa „pod pierzynką” foto
3
Ja tę sałatkę podaję na talerzykach w kształcie rybki :) Ale równie apetycznie wygląda na zwykłych talerzykach :)
Krok 3 - Sałatka śledziowa „pod pierzynką” foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 05.10.2012 14:25
Super sałatka!
magdalea 02.09.2012 20:44
pycha , uwielbiam taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak