Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
por
1 sztuka -
rzodkiewka
2 pęczki -
papryka czerwona
1 sztuka -
ogórek
1/2 sztuki -
cykoria
2 sztuki -
ser edamski
300 gram -
śmietanka 22%
1/8 litra -
chrzan tarty
2 łyżki -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
cukier
do smaku -
jogurt
1 pełnotłusty
Przepis i sposób przygotowania Sałatka serowa z warzywami
Ser pokroić w paski. Pokrojone warzywa i ser wymieszać.
Dodać pozostałe składniki i ubita śmietankę, dokładnie wymieszać i doprawić. Sos podawać oddzielnie w sosjerce.
Komentarze (0)