Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Sałatka selerowa

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler duży
1 szt
sok z cytryny
1 szt
rodzynki
2 dkg
masło
2 łyżki
migdały
2 dkg
Cynamon mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sól, pieprz
do smaku
majonez
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka selerowa

Seler myjemy,obieramy i kroimy w cienkie słupki. Moczymy go przez 10mniut w zimnej wodzie z łyżką soku z cytryny. Rodzynki zaś moczymy we wrzątku aby zmiękły, w małym rondelku podsmażamy na maśle migdały na złoty kolor. Dodajemy cynamon i sok z cytryny. Seler i rodzynki odcedzamy po czym mieszamy razem z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem po czym mieszamy z podsmażonymi migdałami i cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 28.02.2014 18:47
Fajna taka sałatka!
Barbara/zuza22_85 04.07.2012 08:23
smaczna
Marko 20.05.2012 12:56
extra
Katarzyna56 04.05.2012 11:35
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak