Sałatka rzodkiewkowa z serową pastą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiew biała

    1 sztuka
  • ser camembert

    25 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • piwo

    4 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białą rzodkiew należy obrać, następnie opłukać i zetrzeć na tarce w plasterki. Obsypać ją solą. Ser pokroić w kawałeczki, cebulę zaś po obraniu drobno posiekać. Ser wymieszać z masłem, które powinno być miękkie. Dodać sól, pieprz, paprykę, kminek i odrobinę piwa. Szczypiorek po opłukaniu należy drobniutko posiekać. Pastę serową podawać oddzielnie, w miseczce, zaś rzodkiew na talerzyku. Zarówno rzodkiewkę jak i pastę posypać szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.04.2013 21:26
rewelacja :)
Katarzyna/kate1980 24.03.2012 22:16
ciekawy pomysł
Barbara55 03.03.2011 14:51
lubię taką pastę na kanapki
rakow2 08.12.2010 15:23
lubię
noculos 29.09.2010 17:16
musze wyprobowac
MAŁGORZATA108 17.07.2010 14:46
Wyśmienita, nie tylko na upały.
małgorzata114 25.04.2010 13:05
o coś nowego dla mnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat