Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ryżowa ze słonecznikiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

korniszony 5 szt
szynka gotowana 15 dkg
kukurydza w puszce 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat 1 szt
majonez 3 łyżki
kiełbasa szynkowa 10 plastrów
słonecznik prażony 5 dkg
papryka marynowana 1 szt
ryż 4 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ryżowa ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w osolonej wodzie odsączamy wyjmujemy z woreczków dodajemy przyprawę do sałatek mieszamy i zostawiamy aż wystygnie.Ogórki,szynkę,paprykę kroimy w kostkę ,dodajemy do wystudzonego ryżukukurydzę odsączamy ,doprawiamy dodajemy majonez i słonecznik mieszamy.
Mozna zrobić oddzielne porcje ułozone na plasterku kiełbasy szynkowej.Każdą porcję posypujemy słonecznikiem i dekorujemy.

POLECAM ! ! !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 07.10.2013 10:06
przepięknie to zaserwowałaś;)
Margo1 15.09.2013 08:47
Wygląda apetycznie
jordi 02.07.2013 01:19
bardzo ciekawy przepis
adelajda 14.06.2013 08:46
ślicznie podane
Piter 31 05.05.2013 07:25
Rewelacyjna sałatka.
Wafelek2601 17.11.2012 08:52
Wygląda pysznie
gosia56 12.10.2012 08:23
Bardzo dziękuję za miłe komentarze.
gusia1000 11.10.2012 15:06
Pięknie podane.
-Natka- 11.10.2012 14:42
super podana! chętnie skusiłabym się na jeden taki kopczyk :)
Kekerboom 11.10.2012 14:25
zdrowo wygląda ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak