Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z żurawiną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 woreczki
pierś z kurczaka 3 filety
ananas w puszce 1 op
żurawina suszona ok 1 op
por (biała część) 1/3 szt
sól
pieprz
majonez
przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z żurawiną

Ryż ugotować wg przepisu na op, (może być go troszkę więcej) przelać wodą na sicie i osączyć.
Mięso umyć i pokroić w plastry i przesmażyć na niewielkiej ilości oleju z dowolną przyprawą. Mięso podzielić łopatką na mniejsze kawałki i wystudzić. Por drobno pokroić.
Do ryżu dodać żurawinę i przygotowane składniki, połączyć majonezem. Doprawić do smaku i schłodzić.
Najlepiej przygotować dzień wcześniej by żurawina zmiękła i połączyły się smaki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 08.02.2017 18:11
Lubię takie sałatki :)
agaK. 07.02.2017 22:11
Ładnie ozdobiona, i bardzo smaczna.
bertpvd 07.02.2017 19:20
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak