Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z zielonym ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1,5 szklanki
ogórek 1 duży
koperek 1 pęczek
majonez tradycyjny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do potraw Kucharek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z zielonym ogórkiem

Ugotować ryż w osolonej wodzie, ale uważać, aby się nie rozgotował. Wystudzić. Do miski wsypać ryż, dodać startego zielonego ogórka ( na tarce o dużych oczkach), dodać posiekany koperek i majonez, doprawić do smaku. Wymieszać dokładnie i schłodzić w lodówce. Idealna do wszelkiego rodzaju mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 11.08.2014 09:00
świetna jest :)
gosia561 19.07.2012 20:33
dobre
Andysz 03.05.2012 12:12
smakowicie wyglada;)
Paweł13 06.11.2011 12:47
Smaczne
RenataZ-et 16.09.2011 20:37
pycha
Izabela/bella81 16.08.2011 11:30
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak