Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z wędzonym leszczem, mozarellą i ogórkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

U mnie w domu codzienne lunchboxy to zazwyczaj sałatki. Myślę, że to idealny posiłek do zabrania do pracy, bo łatwo go zapakować, a odpowiednio zbilansowana sałatka dostarczy nam siły i energii do pracy. Taka właśnie jest sałatka na bazie ryżu, z wędzoną rybą, mozarellą i świeżym ogórkiem :)

Składniki:

wszystkie składniki

ryż 125 gramów
leszcz 200 gramów
ogórek sałatkowy 2 sztuki
ser mozarella 1 opakowanie
kukurydza 1 puszka
sałata lodowa 5 liści
oliwa 5 łyżek
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 1 opakowanie
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z wędzonym leszczem, mozarellą i ogórkiem

Pełnoziarnisty ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, zostawić do przestygnięcia.
Wędzonego leszcza obrać dokładnie z ości. Ogórki obrać lub dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Ser mozarella również pokroić w kostkę.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy oraz sałatę lodową porwaną na kawałki.
Zrobić sos z oliwy i sosu sałatkowego. Połączyć sałatkę z sosem i całość doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak