Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z warzywnymi dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
papryka czerwona 1 szt.
groszek mrożony 1 szkl.
majonez 1 szkl.
szczypiorek 1 pęczek
rzodkiewka 8 szt.
sól do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z warzywnymi dodatkami

Mrożony groszek ugotować al dente. 2 woreczki ryżu ugotować z 1 łyżeczką soli, odcedzić i schłodzic. Cebulę i paprykę pokroic w drobną kostkę, wymieszać z ryżem. Dodać groszek, sól i majonez, dokładnie wymieszać. Wyłozyć do ozdobnej miski, wierzch posypać krojonym szczypiorkiem i wiórkami rzodkiewek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aguus 26.02.2011 08:29
zwłaszcza, że już nie daleko do wiosny i trzeba zacząć dbać o linię:)
Babciagramolka 25.02.2011 17:07
Sałatki w każdej wersji mile widziane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak