Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z warzywnym mixem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 200 gram
brokuł mały 1 sztuka
seler konserwowy 1 słoiczek
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
kukurydza minikolby Smak 1/2 słoiczka
majonez 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól, pieprz
czarne oliwki bez pestek 3 łyżki
jogurt 1 mały
papryka czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z warzywnym mixem

Brokuł podzielony na drobne cząstki zalewam wrzątkiem, po 10 minutach przepłukuję zimną wodą. paprykę kroję w kostkę, kolby kukurydzy na mniejsze kawałki. Seler, kukurydzę, groszek i oliwki odcedzam z zalewy. Fasolę wysypuję na sitko i przepłukuję. Ryż gotuję na sypko wsypuję do miski, dodaję warzywa i dodaję jogurt wymieszany z majonezem i wyciśniętym czosnkiem. Wystarczy tylko wymieszać i ewentualnie troszkę doprawić do smaku.
Smacznego !

p.s. w zależności od tego co akurat mamy w domu składniki można różnie miksować, ważne aby zachować różnorodność smakowa i kolorystyczną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakołyk 15.02.2014 17:02
Napewno zrobię, bo apetycznie wygląda
TEtalicha 08.01.2014 12:36
Zjadłabym jej troszkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak