Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 2 torebki
papryka czerwona 0,5 szt
papryka zielona 0,5 szt
marchew 2 szt
cebula cukrowa 1 szt
seler naciowy 3 łodygi
groszek zielony 0,5 szkl
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z warzywami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg przepisu i studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną drobno cebulkę oraz startą na grubych oczkach lub cienko pokrojoną marchew. Solimy i smażymy aż będzie lekko miękka.

Razem z olejem dodajemy do ryżu. Dodajemy też pokrojoną drobno paprykę oraz selera naciowego i groszek cukrowy.

Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak