Sałatka ryżowa z tuńczykiem, żurawiną i orzechami włoskimi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    200 g
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • żurawina

    2 łyżki
  • majonez

    3-4 łyżki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • natka pietruszki

    2-3 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, powinien być lekko al dente, odcedzamy i studzimy.
Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, żurawinę kroimy na pół.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy, lekko rozdrabiamy.
Do ryżu dodajemy majonez, orzechy, żurawinę, natkę pietruszki i tuńczyka. Mieszamy delikatnie.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 11.01.2014 18:26
smaczne smaki
mufinka79 28.12.2013 18:40
Dziękuję za miłe komentarze :)
Olga_SK 21.12.2013 14:31
Świetne połączenie smaków! :)
olla85 21.12.2013 09:38
Świetna sałatka! Takiego połączenia smaków jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że by mi posmakowała, uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki.
elka72 20.12.2013 22:17
Wygląda smacznie,muszę koniecznie wypróbować :)
Edith85 20.12.2013 22:07
piękne zdjęcie i super smaki
Renataj 20.12.2013 21:17
apetyczny pomysł
Megg 20.12.2013 20:58
rewelacyjna sałatka
Renata9 20.12.2013 20:44
pomysłowa sałatka
paulina2157 20.12.2013 20:24
idealna na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat