Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem, żurawiną i orzechami włoskimi

4.0
(28)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
żurawina 2 łyżki
majonez 3-4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
natka pietruszki 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem, żurawiną i orzechami włoskimi

Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu, powinien być lekko al dente, odcedzamy i studzimy.
Orzechy siekamy na mniejsze kawałki, żurawinę kroimy na pół.
Tuńczyka odcedzamy z zalewy, lekko rozdrabiamy.
Do ryżu dodajemy majonez, orzechy, żurawinę, natkę pietruszki i tuńczyka. Mieszamy delikatnie.
Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Schładzamy w lodówce.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 11.01.2014 18:26
smaczne smaki
mufinka79 28.12.2013 18:40
Dziękuję za miłe komentarze :)
Olga_SK 21.12.2013 14:31
Świetne połączenie smaków! :)
olla85 21.12.2013 09:38
Świetna sałatka! Takiego połączenia smaków jeszcze nie jadłam, ale jestem pewna, że by mi posmakowała, uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki.
elka72 20.12.2013 22:17
Wygląda smacznie,muszę koniecznie wypróbować :)
Edith85 20.12.2013 22:07
piękne zdjęcie i super smaki
Renataj 20.12.2013 21:17
apetyczny pomysł
Megg 20.12.2013 20:58
rewelacyjna sałatka
Renata9 20.12.2013 20:44
pomysłowa sałatka
paulina2157 20.12.2013 20:24
idealna na święta
norweska20 20.12.2013 19:44
ale kombinacja smaków, warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak