Sałatka ryżowa z tuńczykiem i soczewicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 op.
  • soczewica konserwowa

    3 łyżki
  • ryż

    100 g
  • pomidor

    1 szt.
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    1,5 łyżeczki
  • pieprz

    3 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż w woreczku ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć go i ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekać. W szklanej misce połączyć tuńczyka, soczewicę, pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazdek nasiennych), posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem. Schłodzić sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 01.09.2014 18:28
smaczna taka sałatka
2milutka 31.08.2014 13:31
świetna przekąska
Sylwia26 31.08.2014 12:23
ale smakołyki
Helena63 31.08.2014 11:25
chętnie wypróbujemy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat