Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i soczewicą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk kawałki w oleju 1 op.
soczewica konserwowa 3 łyżki
ryż 100 g
pomidor 1 szt.
Musztarda francuska Prymat 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
sól 1,5 łyżeczki
pieprz 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i soczewicą

Ryż w woreczku ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. Odsączyć go i ostudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekać. W szklanej misce połączyć tuńczyka, soczewicę, pokrojonego w kostkę pomidora (bez gniazdek nasiennych), posiekaną natkę, musztardę, majonez i ryż. Doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem. Schłodzić sałatkę w lodówce przynajmniej 30 minut przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 01.09.2014 18:28
smaczna taka sałatka
2milutka 31.08.2014 13:31
świetna przekąska
Sylwia26 31.08.2014 12:23
ale smakołyki
Helena63 31.08.2014 11:25
chętnie wypróbujemy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak