Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    10 dkg
  • słonecznik łuskany

    10 dkg
  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • jajka ugotowane na twardo

    3 sztuki
  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • por

    1/2 sztuki
  • majonez

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Ryż ugotować i ostudzić.

Krok 2 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wraz z osączonym tuńczykiem dodać do ryżu.

Krok 3 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.

Krok 4 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Dodać pokrojonego pora.
Krok 5 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Dodać majonez i musztardę.

Krok 6 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Przyprawić do smaku.
Krok 7 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 11.05.2015 16:05
lubię takie połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat