Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 10 dkg
słonecznik łuskany 10 dkg
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajka ugotowane na twardo 3 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
por 1/2 sztuki
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować i ostudzić.

Krok 1 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
2
Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wraz z osączonym tuńczykiem dodać do ryżu.

Krok 2 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
3
Jajka obrać i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę. Dodać do reszty składników.

Krok 3 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
4
Dodać pokrojonego pora.
Krok 4 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
5
Dodać majonez i musztardę.

Krok 5 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
6
Przyprawić do smaku.
Krok 6 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto
7
Wszystkie składniki sałatki dokładnie wymieszać
Krok 7 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.05.2015 16:05
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak