Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
papryka czerwona 1 szt
por 1 szt
tuńczyk w sosie własnym 1 opakowanie
majonez 1 łyżka
sól
Papryka ostra mielona Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i papryką czerwoną

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zina woda i odcedzamy. Czerwona paprykę myjemy , usuwamy pestki i białe błonki. Kroimy w kosteczkę . Pora myjemy i kroimy w plasterki. Kawałki tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z ryżem. Doprawiamy sola ,pieprzem i papryką ostrą. Dodajemy łyżkę majonezu. Jeszcze raz lekko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.03.2016 08:59
moja ulubiona
bertpvd 07.03.2016 20:46
super pomysł na sałatkę
2milutka 07.03.2016 19:40
apetycznie wygląda :)
Ania321 07.03.2016 19:10
Pyszna sałatka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak