Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kukurydza 1 puszka
ogórek zielony 1/2 sztuki
ogórki kiszone 2 sztuki
koperek 1 pęczek
sos
jogurt grecki 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem

Kroki postępowania

1
koperek opłukać i posiekać
kukurydze odsączyć
ogórki pokroić w kostkę
Krok 1 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem foto
2
składniki sosu wymieszać ze sobą,odstawić do lodówki
Krok 2 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem foto
3
ryż ugotować al dente w osolonej wodzie,przepłukać zimną wodą
wszystkie składniki dać do miski i dokładnie wymieszac
Krok 3 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem foto
4
sałatkę zalać sosem i wymieszać

odstawić do lodówki na minimum godzinę.
podawać z pieczywem.


smacznego
Krok 4 - Sałatka ryżowa z tuńczykiem i koperkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak