Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza 1 puszka
jajko 3 sztuki
majonez 4 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem

Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją zamieszczoną na opakowaniu i zostawiamy do ostygnięcia. Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie (dzięki temu, jak popękają podczas gotowania, to "pozostaną w skorupkach"). Ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odcedzamy. W dużej misce łączymy ryż, z jajkami, tuńczykiem i kukurydzą. Doprawiamy pieprzem cytrynowym i mieszamy z majonezem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 15.08.2014 11:22
pyszna sałateczka
Megg 15.08.2014 11:03
super smaczna sałatka
Monika-twin 15.08.2014 09:49
dobra salatka
Monika-twin 15.08.2014 09:45
dobra salatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak