Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż brązowy

    długi 1 szklanka
  • tuńczyk

    w puszce rozdrobniony w oleju 185 g
  • pietruszka zielona

    1 łyżka posiekanej
  • kukurydza w puszce

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wcześniej do miękkości (nie można go rozgotować). Studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy całą puszkę rozdrobnionego tuńczyka wraz z olejem, mieszamy ryż z tuńczykiem. Następnie dodajemy posiekaną zieloną pietruszką i kukurydzę, znów mieszamy. Na koniec wszystko doprawiamy sola i pieprzem do smaku, mieszamy i próbujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Urszula Świeca

02.07.2017 08:16
Moje smaki.))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat