Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy długi 1 szklanka
tuńczyk w puszce rozdrobniony w oleju 185 g
pietruszka zielona 1 łyżka posiekanej
kukurydza w puszce 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy wcześniej do miękkości (nie można go rozgotować). Studzimy. Do zimnego ryżu dodajemy całą puszkę rozdrobnionego tuńczyka wraz z olejem, mieszamy ryż z tuńczykiem. Następnie dodajemy posiekaną zieloną pietruszką i kukurydzę, znów mieszamy. Na koniec wszystko doprawiamy sola i pieprzem do smaku, mieszamy i próbujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 02.07.2017 08:16
Moje smaki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak