Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

E, bo to na serio było tak… Zawsze gotujemy ryż w dużym garnku, co by się nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, koteł się zaplątał o nogi i się wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego… Powstały dwa dania i deser.

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    0.5 szklanki
  • jajka

    2 sztuki
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • Kukurydza z Puszki

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • daktyle świeże

    5 sztuk
  • kapary Smak z zalewą

    1 słoik
  • majonez

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na sypko.
(proporcje dostosowane do przepisu)
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Groszek, kukurydzę i kapary, odcedzamy z zalewy.
Z daktyli usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą (tuńczyk wraz z zalewą), dodajemy majonez. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat