Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

E, bo to na serio było tak… Zawsze gotujemy ryż w dużym garnku, co by się nie pozlepiał. W czasie wsypywania ryżu z pojemnika, koteł się zaplątał o nogi i się wsypało. Oj! Wsypało! Jednak nie ma tego złego… Powstały dwa dania i deser.

Składniki:

ryż 0.5 szklanki
jajko 2 sztuki
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
Kukurydza z Puszki 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
daktyle świeże 5 sztuk
kapary Smak z zalewą 1 słoik
majonez 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ryż gotujemy na sypko.
(proporcje dostosowane do przepisu)
Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę.
Groszek, kukurydzę i kapary, odcedzamy z zalewy.
Z daktyli usuwamy pestki, kroimy w kostkę.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą (tuńczyk wraz z zalewą), dodajemy majonez. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak