Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany ok3 szkl
kukurydza konserwowa 1 puszka
truskawki 12-15 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
majonez
jogurt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z truskawkami

Szczypiorek płuczemy i drobno kroimy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Majonez łączymy z jogurtem. Truskawki oczyszczamy z szypułek, opłukujemy i kroimy. Ryż łączymy ze szczypiorkiem i kukurydzą. Oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy sos majonezowo jogurtowy i mieszamy sałatkę. Na koniec dodajemy truskawki i doprawiamy do smaku. Można schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

molanka 26.01.2017 14:14
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak