Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z surową wędzonką i warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 150 g
wędzonka Krotoszyńska 200 g
pieczarki marynowane
marchewka marynowana
seler naciowy
sól i pieprz
olej

Porada

Smak sałatki można wzmocnić odrobiną ulubionej musztardy, ząbkiem czosnku albo sokiem z ostrą papryką świeżą czy suszoną.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z surową wędzonką i warzywami

Ryż ugotować, odcedzić i ostudzić.
Warzywa i surową wędzonkę drobniutko posiekać albo zmielić przez sitko z dość dużymi oczkami. Składniki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem. Polać olejem i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na 1-2 godziny a przed podaniem ponownie doprawić.

Sałatka świetna do pieczonych ziemniaków, warzyw z grilla oraz jako samodzielna przekąska z dodatkiem bagietki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak