Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mieszanka naturalnego i dzikie 30 g
woda 100 ml
sól
seler bulwa 150 g
szynka gotowana 80 g
chrzan tarty 1 szczypta
ocet balsamiczny 1 łyżka
słodzik płynny 1-2 krople
natka pietruszki 1 łyżka
korniszon 1 szt
cebula 1 łyżka
jogurt 1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z selerem

Ryż wsypać do lekko osolonej wody, zagotować, przykryć, gotować jeszcze 25 minut na małym ogniu, wystudzić.
Seler pokroić w paski, szynkę i korniszon w drobną kostkę.
Przygotowane składniki wymieszać z cebula i ryżem.
Jogurt wymieszać z chrzanem i octem balsamicznym. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i słodzikiem. Przygotowanym sosem polać sałatkę, posypać natką, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 12.06.2012 09:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak