Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z papryką i kukurydzą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 0.5 szt
szynka konserwowa 20 dkg
kukurydza 0.5 puszki
pietruszka zielona wdłg uznania
ser żółty 15 dkg
sól
pieprz
majonez do smaku
ryż (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z papryką i kukurydzą

Ryż w woreczku gotujemy w lekko osolonej wodzie. Paprykę myjemy,oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę. Szynkę również kroimy w kostkę, wsypujemy odcedzoną kukurydzę z puszki. Dodajemy posiekaną zieloną pietruszkę oraz przyprawy,na koniec mieszamy z majonezem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 11.10.2012 14:47
lubię sałatki
Zdzisław 26.09.2012 19:12
lubię
agnieszka214 26.09.2012 18:51
bardzo fajna
anja3107 26.09.2012 18:46
bardzo smaczna
Bogusiaz 26.09.2012 18:10
ciekawe danie
daria2911 26.09.2012 17:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak