Sałatka ryżowa z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek mrożony

    1/2 szklanki
  • pomidorki koktajlowe

    6 sztuk
  • pieczarki

    15 dkg
  • orzechy włoskie

    5 dkg
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • ryż ugotowany

    3/4 szklanki
  • oliwa

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Sałatka ryżowa z orzechami  foto
Orzechy uprażyć na suchej patelni.
Krok 2 - Sałatka ryżowa z orzechami  foto
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić obrane, pokrojone pieczarki. Dodać groszek, razem podsmażać.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z orzechami  foto
Wrzucić na patelnię, pokrojone pomidorki. Podsmażać razem około 5 - 7 minut.
Krok 4 - Sałatka ryżowa z orzechami  foto
Dodać ugotowany ryż. Doprawić solą, pieprzem. Wymieszać.
Krok 5 - Sałatka ryżowa z orzechami  foto
Wyłączyć palnik pod patelnią, dodać posiekaną pietruszkę, uprażone orzechy, wymieszać. Sałatka jest smaczna , jak i na zimno .
SMACZNEGO!!!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 21.05.2017 21:51
pyszności :)
Goya 21.05.2017 00:01
ciekawy pomysł
Renata9 20.05.2017 21:35
Bardzo dobra sałatka
Janina 20.05.2017 20:34
Fajne smaki ;))
Bernadeta1 20.05.2017 20:33
smaczna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat