Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram
awokado 1 szt
makrela wędzona 1 szt
por 1 szt
soczewica zielona 1 puszka
oliwa 4 łyżki
Sos sałatkowy grecki ziołowo-czosnkowy Prymat 1 opakowanie
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia.
Pora oczyścić i pokroić w półplasterki. Wrzucić do miski.
Krok 1 - Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem foto
2
Dodać makrelę obraną dokładnie z ości.
Krok 2 - Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem foto
3
Soczewicę odsączyć z zalewy i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem foto
4
Awokado obrać, usunąć pestkę, pokroić na kawałki i również wrzucić do miski. Dodać również ostudzony ryż. Wymieszać wszystkie składniki.
Krok 4 - Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem foto
5
Sos sałatkowy wymieszać dokładnie z oliwą z oliwek. Połączyć z sałatką. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego :)
Krok 5 - Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.07.2017 09:30
pyszna sałatka
KORAL 03.07.2017 07:48
smaczna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak