Sałatka ryżowa z kurczakiem i brzoskwiniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    120 gram
  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • brzoskwinie

    1 puszka
  • kukurydza

    1 puszka
  • rodzynki

    200 gram
  • olej

  • pieprz biały mielony

  • sól do smaku

  • ziele angielskie

  • liść laurowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Pierś z kurczaka gotujemy około 20 - 30 minut w wodzie ze szczyptą soli, zielem angielskim oraz liściem laurowym i pieprzem, a następnie kroimy ją w kostkę.
3. Brzoskwinie odsączamy na sitku i kroimy w kostkę.
4. Kukurydzę odsączamy na sitku.
5. W misce łączymy ryż, brzoskwinie, kukurydzę, rodzynki, pierś z kurczaka, skrapiamy olejem, doprawiamy białym pieprzem i wszystko delikatnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.02.2017 11:40
na pewno smakuje wybornie
berys18 18.08.2016 12:51
lubię takie sałatki
Iwusia 17.08.2016 23:49
smaczne połączenie składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat