Sałatka ryżowa z kurczakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • podudzia z kurczaka

    2
  • ryż

    2 szk
  • cebula

    1
  • papryka czerwona

    1/2
  • rukola

    1 garść

Dodatki

  • majonez

    2 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wsypać do miski. Kurczaka po obraniu ze skóry i usunięciu kości oraz paprykę i cebulę pokroić w kosteczkę a rukolę posiekać i dodać do ryżu. Następnie dodać majonez i przyprawy do smaku i wymieszać sałatkę. Odstawić ją na kilkanaście minut aby smaki się przegryzły. Można sałatkę przed podaniem schłodzić w lodówce.
ZEWA
Ryż ma być ugotowany na sypko, użyłam brązowy ale może być inny. Podudzia mają być pieczone. Opcjonalnie można dodać jeszcze przyprawę do sałatek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 28.10.2014 19:22
oo dobre to!
iziona 03.04.2014 20:23
Lubię takie sałatki
DorotaZ 03.04.2014 18:58
Smakowita sałatka :)
Triss 03.04.2014 16:52
super prezentacja.;)
noninka77 03.04.2014 16:19
ładnie się prezentuje :)
Wiesława1 03.04.2014 15:31
pyszna sałatka
Ania84 03.04.2014 15:19
smaczna sałatka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat