Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z koperkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
kostka rosołowa 1 szt
papryka czerwona 1 szt
kukurydza w puszce 5 łyżek
ogórki konserwowe 4 szt
jajko 3 szt
koperek 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z koperkiem

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki bulionowej, odsączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego i kroimy w kostkę. ogórki konserwowe również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miseczki, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 01.06.2016 21:03
na pewno pyszna ;)
w mojej kuchni 31.05.2016 13:02
same pyszności
pestka 31.05.2016 08:01
smaczna kolacja
Franciszek 31.05.2016 00:59
dobra sałata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak