Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z feta i porem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
por 1 szt
szynka 15 dag
jaja 3 szt
cebula czerwona 1 szt
feta 1/2 szt
majonez 1 łyżka
śmietana 12% 3 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z feta i porem

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i zostawiamy do wystudzenia. Cebulę czerwona obieramy i siekamy. Pora kroimy w cienkie plasterki solimy dusimy ręką i odstawiamy na ok 10 min. Jajka gotujemy na twardo obieramy i kroimy w duże kawałki. ser feta kroimy w kostkę ,szynkę także kroimy tylko w drobną kostkę. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę majonezu wymieszanego z śmietaną. Jeszcze raz mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 31.12.2012 13:13
kolorowa:)
agaK. 31.12.2012 13:13
kolorowa:)
caffee_tea 29.12.2012 17:18
fajne połączenie :)
Lemon 29.12.2012 12:55
pycha
agnieszka214 29.12.2012 09:26
fajne połącznie
iwa643 29.12.2012 07:40
Smaczna i zdrowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak